Хасково

Курумбашев в Хасково: Питат наши деца кога ще си тръгват от Англия

След решението за излизането на Великобритания от Европейския съюз деца в английска забавачка вече питали българчета кога ще си стягат багажа. Този сигнал от работата си като евродепутат от групата на социалистите и демократите сподели при срещата си с младежи в Хасково Петър Курумбашев.

Брекзит беше само една от темите на срещата под мотото „Накъде отива Европа?“.

Курумбашев заяви готовност да се работи в посоката нашите студенти на Острова да запазят своя статут. В противен случай студентските им такси може да скочат около 3 пъти.

Среща

Евродепутатът разказа и за различни аспекти от работата си, сред които е и регламентът за защита на личните данни в интернет. По неговите думи сега тайната на SMS-ите и телефоните е гарантирана, но няма регулация върху случващото се в месинджър или вайбър.

Среща

Курумбашев бе помолен да коментира предложението евродепутатът Мария Габриел да бъде български еврокомисар с ресор „Дигитализация“. Той посочи, че това е модерен и важен ресор, но според Курумбашев е отстъпление в сравнение с позициите на Кристалина Георгиева. В свой стил евродепутатът попита управляващите, защо за еврокомисари все се предлагат жени и че е добре поне на 4 дами да има един мъж.

Среща

Курумбашев гостува в Хасково по покана на народния представител от БСП Виолета Желева, а за срещата в зала „Хасково“ дойде и депутатът Елена Йончева.

Петър Курумбашев се обърна към аудиторията, че в негово лице Хасковско има свой евродепутат, защото родът му е от Тополовградско.

Среща

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button