Парламентарната комисия заседава открито в Хасково за урана

Хасково

Временната парламентарна комисия за установяване на потенциално опасните и конкретни случаи на радиоактивно замърсяване на питейни води в България, причините за тяхното възникване и последиците за здравето на гражданите се очаква да проведе открито заседание днес в Хасково. То е насрочено за 16 часа в зала „Марица“ на областна администрация.

Както Haskovo.info писа, заседанието стана факт след разговори между областния управител Станислав Дечев и председателя на комисията Георги Колев. В работата на Комисията ще участва Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, кметовете на общините Хасково и Димитровград, управителите на ВиК-дружествата от двете общини, експерти от всички ведомства, имащи отношение към опазване здравето на хората.

Haskovo.info припомня, че остава препоръката водата в Хасково да не се ползва за пиене и готвене заради урана и завишената алфа активност. Преди дни излязоха и завишени стойности на уран в питейната вода на димитровградското село Върбица. Тук отклонението е в рамките на статистическата грешка, но водата в селото също е забранена за пиене и готвене.

Днес ще бъдат взети нови проби от водата на Върбица, като резултатите се очаква да са готови до 3 – 4 дни.

Още новини

loading...

4 коментара

  • ОТКРИТО ЗАСЕДАНИЕ, А НЯМА РЕД ДАЛИ МОЖЕ И ПРОСТОСМЪРТНИ ГРАЖДАНИ ДА ВЗЕМАТ УЧАСТИЕ С МНЕНИЯ-ЕТО ВИ ЕДНО: ДА СЕ НАПРАВИ ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ЗА ПИТЕЙНО ВОДИ НА ЯЗОВИР ТРАКИЕЦ-ТАМ СЪС СИГУРНОСТ НЯМА УРАН !

  • ВИЕ ДА НЕ СТЕ МАЛОУМНИ??????УРАН ВЪВ ВОДАТА НЯМА!!!!!!! ВСИЧКО Е ПОЛИТИКА!!!!!!УРАНА Е НА 300 МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА А ВОДАТА Е НА 30 МЕТРА!!!!!!!!НЯКОЙ ЩЕ ОТКРАДНЕ 2 000 000 А ВИЕ СЕ ВАЙКАЙТЕ И ИМ ВЯРВАЙТЕ!!!! НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ЧЕСТИТО!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.