Шествие на спортистите и концерт на Михаела Маринова оживиха центъра на Хасково

Любопитно
Концерт

Шествие на учениците от Спортно училище “Стефан Караджа” и концерт на Михаела Маринова под мотото “Спортът е моята дрога” бе кулминацията по отбелязването на Деня на българския спорт и международния ден на предизвикателството в Хасково.

Шествието, водено от общинския мажоретен състав и духовия оркестър, потегли от паметника на Капитан Петко войвода и стигна до площад “Свобода”. На сцената всички бяха посрещнати от доброволците от Превантивно-информационния център по наркотични вещества към Младежки център, който е организатор на концерта.

Концерт

Последваха демонстрации по джудо, футбол, хандбал и бадминтон.

Вярваме, че има много и разнообразни социално-приемливи алтернативи на зависимостите към наркотици, алкохол и цигари. Една от тези алтернативи е спортът, заявиха доброволците от центъра.

Концерт

След това на сцената се качи звездата от „Х Фактор“ и участничка в настоящия сезон на „Като две капки вода“ Михаела Маринова. Певицата обра овациите на младежите със своите изпълнения.

Михаела припомни, че за втори път пее на хасковска сцена и се чувства прекрасно тук. Тя разкри, че наскоро ще излезе видеото на третата й самостоятелна песен.

Концерт

След концерта тийнейджърите наобиколиха звездата за снимки и автографи.

Концерт

Международният ден на предизвикателството се провежда ежегодно от 1983 г. в над 100 страни, а у нас – от 2005 г. Това е признание за огромните усилия на стотици български спортисти, треньори и работещи в областта на спорта, прославяли името на България.

Концерт

Тази дата е избрана, защото на 17 май 1894 г. в София пристигат първите 10 учители по физическо възпитание от Швейцария, които полагат основите на организираното спортно движение у нас след Освобождението. Най-известни са Шарл Шампо и Луи Айер. Те основават и емблематичната гимнастическа организация “Юнак”. Шампо е и първият участник за България на Летни олимпийски игри през 1896 г. в Атина.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.