Любопитно

Младите актьори и Руми отпразнуваха 25 г. Театрална школа на сцената

25-годишнина отпразнува тази вечер на сцената на хасковския Младежки център Театралната школа с основател и ръководител Румяна Георгиева.

Младите актьори се представиха с етюди от най-доброто от своя репертоар, включително и откъси от нови спектакли. Публиката аплодира „Самодиви“, „Роза върху лед“, „Рейс“, „Госпожа Министершата“, „Змейова сватба“, „Третия рожден ден“. Всички бяха поздравени от ансамбъл „Южняче“ и балетна школа „Алегро“.

Театър

Получи се поздравителен адрес от областния управител Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов лично поздрави Румяна Георгиева, която бе отличена и от директора на Младежкия Жанета Матанова за големия й принос през годините.

Театър

Руми, както я наричат актьори и приятели, си спомни, как през 1992 г. е събрала първите 6 деца с подчертан интерес към театъра.

Театър

„Исках да експериментирам, да дам на децата нещо ново и да работим не по познатия и утъпкан начин, а да правим чист и искрен театър.

Театър

Никога не съм си поставяла задача да подготвям актьори или да създавам фетиш към актьорската професия, но въпреки това, може би несъзнателно, съм им внушила любов към сцената, защото над 40 избраха тази професия след периода си в школата. Голяма част са в чужбина – Ню Йорк, Маями, Виена, Берлин, Мюнхен, Франкфурт, Лондон, Манчестър, Париж и др. Имам възпитаник, който от 6 г. преподава психодрама в Америка.

Театър

Всеки ден през тези 25 г. отивам на работа с удоволствие, защото отново имам среща с децата и те отново ще ме сюрпризират с нещо, с нова идея или творческо предизвикателство. Аз също се учих от тях, развивах се благодарение на тях, бях като тях, като педагог, учител, режисьор, лидер, но и приятел“, прави равносметка ръководителят на театралната школа, в която сега се обучават близо 100 деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button