Биляна Димитрова: Уволниха ме заради докладна за нередности в общината

Хасково

Бившият вече секретар на община Хасково Биляна Димитрова, която вчера беше уволнена от кмета Добри Беливанов, заяви пред Haskovo.info, че е редно за поста да има конкурс. По нейните думи обаче не е редно да бъде уволнена преди неговото провеждане.

Както Haskovo.info писа, кметът Добри Беливанов не обясни мотивите си за уволнението на секретаря, като само посочи, че ще бъде обявен конкурс за поста.

„За мен уволнението ми е свързано с изготвената докладна за нарушения във финансовата дисциплина на общинска администрация. Задълженията ми се спъват от финансовия контрольор на общината“, заяви Димитрова.

В докладната на Димитрова се казва, че в администрацията на общината е внедрена електронна система, чрез която се осъществява предварителен контрол на разходите, като се води и е-регистър на договорите. От началото на 2017 г. обаче акаунтът на Димитрова е изключен и тя нямала достъп до системата. Това ограничавало действията й по контрола на разходите и сключените договори.

Отделно, докладни от селските кметове за направени разходи, одобрени от Беливанов, не се одобрявали от ръководителя на звено „Вътрешен контрол“ и се забавяли със седмици.

Въпреки всичко Биляна Димитрова допълни, че с кмета е работила изключително добре и има подкрепата от всичките си колеги.

8 коментара

 • Работихме добре, ама ме уволниха, за да обявят конкурс.
  То, ако работеха зле сигурно щяха да се испозастрелят?!

 • ДЯДО КМЕТ СИ ПОКАЗА РОГАТА
  ВРЕМЕ Е ДА СИ СТЯГА ТОРБАТА
  ХАЙДЕ ДЯДО СЪБИРАЙ Я СМЕЛО
  ЩЕ ТЕ ИЗПРАТИМ НА СЕЛО
  ТАМ ЩЕ ТЕ ГЛЕДАТ В ОЧИЧКИ
  И КОКОШКИ И ОВЧИЧКИ

 • Биляна, синоним на нулев потенциал, тотална посредственост, арогангност, интриганство!

 • „Към Консулов“ как може да пишете под псевдонима на заместник кмет? Всеки един от коментиращите знаят, че г-н Консулов никога няма да напише подобни думи и да използва подобен беден и непосредствен речник!

 • Сега ще се изядат двата клана на хасковските гербаджии. Ха-хаааа,голям кеф, сега очаквам на Беливанката да му се стьжни живота-ще го изядат с парцалите,тия дето го сложиха. Аз лично ще гледам сеир.

 • Всичи гербаджии въннннн от Хасково во веки веков , разсипаха града ,върнаха го векове назад некадърни тъпаци начело с Беливанов малоумника

 • Защо винаги сте недоволни бе хора кога ще има огода за вас отстрани всеки знае много. Нали го знаете българина винаги е недоволен само знае да иска без да дава. Не хулете без да знаете Това няма да помогне на никого. Замислете се вие на тези постове какво ще направите когато винаги има някой който слага прът в колелата

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.