Хасково

Желязко Живаков оглави ловно-рибарското сдружение в Хасково

Желязко Живаков е новият председател на Сдружение „Ловно-рибарско дружество“ в Хасково. Той бе избран на днешното общо събрание, в което участваха над 130 делегати от дружинките в общините Хасково, Минерални бани и Стамболово.

Досегашният председател д-р Антони Гогов получи почетен плакет и благодарности за дългогодишната си ползотворна работа.

Ловци

1582 са членовете на сдружението, обединени в 35 дружинки, се казва в отчета на управителния съвет. През последната година за ловно стопански мероприятия са изразходвани над 58 000 лв., 18 000 от които за подхранване на дивеча през зимните месеци.

Ловци

Закупени и разселени сред природата са 675 фазани, 338 яребици, 120 кеклици, 180 полудиви патици.

Ловци

Проведената пролетна таксация констатира тенденция на устойчиво стабилизиране на дивеча. Една от причините за бавното увеличение на запасите от едър и местен дивеч е наличието на хищници в ловно-стопанските райони. Миналата година са отстреляни 3 вълка, 246 чакала, 153 лисици, 26 скитащи кучета.

Ловци

През изминалия четиригодишен мандат е извършена и значителна работа по поддръжката, съхраняването и обновяването на материалната база на сдружението. Създадени са добри условия за провеждане на състезания, изпити, семинари и други прояви.

Ловци

Делегатите приеха програма за следващия мандат и избраха делегати за националния форум в София.

Ловци

Активни деятели на ловното движение бяха наградени с грамоти и сувенири, изработени от ученици в ПГДС “Цар Иван Асен Втори“, която е сред партньорите на сдружението.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бат данчо тиловака
бат данчо тиловака
19.05.2017 20:51 20:51

Чудя се на Бать Митя Бойчев каде непрекъднато се навира Изглежда не му стига пенсията ама не му се работи ЗЕМЕДЕЛИЕ щото е трудно пък и забрави АГРОНОМИЯТА

бай милко толума
бай милко толума
19.05.2017 20:54 20:54

А Тодор развява знамето досущ като Райна Княгиня

Back to top button