Спорт

„Гръм в рая“ и „Мама Ураган“ сред тимовете на Фенкупата в Хасково

Вторият регионален полуфинал от програмата на Фен Купа 2017 стартира „без капка фалш“ днес на градския стадион в Хасково.

Кметът Добри Беливанов посрещна турнира и даде официално начало на дербитата с думите: „Магията на футбола отново ни събра. Като виждам колко много млади хора са тук днес отново имам надежда, че хасковският футбол може да възроди. Възползвам се от възможността да ви поканя в Хасково и догодина“.

Освен градоначалника на терена се появиха и множество ветерани на ФК „Хасково“, начело с местните легенди Костадин Латинов, Димчо Марков, Светлин Чолаков и Георги Александров. Сред официалните гости на откриването бяха и шефът на отдел „Спорт“ към община Хасково Деян Александров и председателят на областния съвет на БФС Митко Маринов.

Футбол

Веднага след встъпителната церемония се проведе и демонстративен мач между отбор на хасковските съдии и сборен тим на местни журналисти. Капитан на реферите беше Васил Петев – шеф на областното звено на съдиите в Хасково, а като лидер на медийните представители се изяви Тихомир Петков.

Още в първата минута на мача съдиите откриха резултата с мощен шут от къса дистанция. Малко по-късно удвоиха преднината си и успяха да запазят резултата до края на първото полувреме.

През втората половина от дербито „палачинката“ се обърна. Журналистите изравниха с няколко светкавични контраатаки, след което двата тима си размениха по още 2 бързи гола и краят на редовното време дойде при равенство 4:4. Наложи се изходът от двубоя да се реши чрез дузпи. По-точни от бялата точка бяха журналистите и спечелиха мача с крайното 8:7.

Вдъхновени от динамичния демо мач, полуфиналистите продължиха с дербитата от груповата фаза. Участници във втория регионален полуфинал на Фен Купа 2017 са 32-та най-силни отбора от областите Смолян, Кърджали и Хасково. Всеки от тях е преминал успешно през квалификационната фаза и е заслужил своето място, заедно с оригинална екипировка, каквато получават всички полуфиналисти.

Футбол

Високото качество на местния футбол си пролича още в първите мачове след откриването. “DG” надвиха „Спартак МД“ с 1:0, „Припек“ се наложиха безапелационно с 2:0 над „Септември Черноконево“, „Спартак“ наказаха „Тиоманите“ също с 2:0, а „Ботев“ падна от „ФК Марица“ с 0:1.
В допълнение към атрактивния футбол, посетителите на Фен Купа 2017 могат да се насладят и на игрите край терените. Любимата на феновете игра „Точен шут“ продължава да предизвиква футболистите с най-точен мерник. Наградата за най-прецизните е 365 литра бира за споделяне с приятели.

Много поводи за усмивки предизвика и таблото с имената на отборите. Тимовете от Смолян, Кърджали и Хасково перфектно комбинират футбола и хумора в своите наименования. Сред тимовете тази година са: „Припек“, „Торнадо“, „Гръм в рая“, „Грънчарите“, „Заклетите трезвеници“, „К‘во да ви кажа“, „ФК Без разходи“, „Старата госпожа“, „Мама Ураган“, „Дърти хлапета“ и др.

Битката за хасковската Фен Купа 2017 продължава и утре. Името на регионалния шампион ще стане ясно веднага след финалния мач, който започва в 13 ч.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button