Хасково

КРИБ отличава социално отговорните фирми в Хасковско

Петата официална церемони по връчване на наградите-грамоти на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България за Хасковска област за „Социално отговорна компания – партньор на община“ ще се проведе на 23 май от 14 ч. в зала „Хасково” на Община Хасково. Тя е открита и за граждани, съобщи регионалният председател на КРИБ Стефан Димитров.

Събитието не е просто церемония, по време на която ще се връчат награди. То се превръща в барометър за икономическото развитие на региона. В нея ще вземат участие доказани икономисти, които ще представят анализи, свързани с развитието на региона, коментира Димитров. Той разкри, че на събитието ще присъстват старши икономистът Петър Ганев от Института за пазарна икономика, който ще представи изследването „Регионални профили: показатели за развитие” с фокус върху инвестициите и работната сила, в т.ч. демографските процеси, състоянието на пазара на труда и образованието в региона. Той ще покаже и ново изследване на ИПИ за икономическите зони в България, с фокус върху Южен централен район и по-специално развитието на инвестиционните дестинации Пловдив и Хасково.

За успеха на „Тракия икономическа зона” и нейното разширяване, както и на бъдещите технологии в индустрията – „Тракия Тех” ще говори Георги Стоев, управляващ партньор в „Индустри Уоч” – изследователска компания, която наблюдава общата икономическа динамика, политическите рискове и бизнес средата в България. В церемонията ще се включи и Георги Харизанов от Института за дясна политика. Основен акцент в представянето му ще бъде „Политическата картина на Балканите от гледна точка на Хасковския регион и политическата рамка на настоящото управление по отношение на икономиката и бизнеса“, както и Пламен Панчев, който е председател на Управителния съвет на „Клъстер Тракия – Икономическа зона”, съобщи още Димитров.

Припомняме, че инициативата се осъществява съвместно с ръководствата на всичките 11 общини от областта. Те номинират за наградата компании, които работят на тяхна територия и имат принос в областта на развитието на корпоративната социална отговорност. На нея присъстват и представители на централното ръководство на КРИБ и експерти в различни области.

Тази година по време на церемонията ще бъдат присъдени специални награди за социално отговорна компания, която подпомага устойчивото развитие чрез внедряване на иновативни материали и технологии в прпоизводството си, за такава, осигуряваща устойчива заетост на хора с увреждания с цел преодоляване на социално-икономическата им изолираност.

Ще бъде отличена и фирма, развиваща екологичен и селски туризъм. За пръв път в историята на наградите, ще се присъди и награда за кмет на община от областта. Тя е за принос в областта на икономическото развитие в региона, разкри Димитров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button