1 200 подписа срещу водата. Завеждат колективен иск в съда

Хасково

Колективен иск в съда заради радиоктивната вода в Хасково ще заведат от Федерацията на потребителите. Това съобщи на брифинг в Хасково днес председателят й Емил Георгиев. Колективният иск ще бъде на база събраните подписи, които към този момент са 1 200.

Ще бъде сезирана и Комисията за защита на потребителите, чийто председател Димитър Маргаритов също участва в пресконференцията. Той обясни, че при достатъчно доказателства за негодна вода комисията може да наложи санкция на ВиК – Хасково в размер на 30 000 лева за лоша търговска практика.

Георгиев обяви, че институциите прикриват резултати от изследванията на алфа активността във водата, която на места е 30 пъти над нормата. Протоколите за резултатите не били оповестени умишлено. Според Георгиев високите стойности на радиация не се дължат на урана, а на елементи като плутоний и радон, което е много по-опасно.

Имаме римейк на Чернобил по криене на информация, обобщи Георгиев и допълни, че в земята при добива на уран преди години са вкарани 2 милиона тона сярна киселина, която тепърва ще създава проблеми с водата.

Протоколи
Според Емил Георгиев част от протоколите с резултатите за алфа активността не са обявени

7 коментара

  • И в крайна сметка …. кой ще ги плати тия 30 000 лв и на кого ? 🙂 Потребителите на ВИК Хасково ще си останат само с радияцията …..

  • Как пък едни 30 000 лева ще обезщетят здравето на хората, които се нагълтаха с уран. Пълен фарс е това. Трябва никой да не плаща вода 50 години напред, хак им е на ВиК и олигофрените дето ни управляват.

  • НЯМА НИКАКЪВ УРАН ВСИЧКО Е ПОЛИТИКА!!!!!!!!!!КАКЪВ УРАН БЕ ХОРА УРАНА Е НА 200-300 МЕТРА ДЪЛБОЧИНА А ВОДАТА Е НА 30 МЕТРА!!!!!!!НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ НЯКОЙ ИСКА ДА ЗАСТРОИ ТЕРЕНИТЕ НА КЛАДЕНЦИТЕ ДРУГ ДА ОТКРАДНЕ ПАРИ ОТ НОВИТЕ СОНДАЖИ, А ВИЕ ПРАВЕТЕ ПОДПИСКИ, ВЯРВАЙТЕ КАТО ОВЦЕ И ИМ РЪКОПЛЯСКАЙТЕ. НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ЧЕСТИТО

  • Измислен проблем е този с водата. Ако го има, той не е от тази година, а от времето, когато се е добивал уран. Нагълтали сме се през годините. Така че, това е история свързана със светлото социалистическо минало и управлението на БКП, които много мислеха за хората, ама само на книга. А ако това е опасно, отдавна нямаше жив човек да остане в Хасково или пък щяхме масово да сме болни от неизлечими болести. Това са си спекулации със страха на хората. А печалбите от минерална вода растат. С тези водоноски това си е ала бала. И този Емил Георгиев си прави пиар. Това е сега политиката на БСП, както винаги друг да е виновен за техните бакии. Не вярвайте на тези фантасмагории. Ха да видим, като е толкоз лоша водата, защо е на такива високи цени. Та такива ми ти работи с националното богатство, дето ни съдират кожите за него.

  • Навремето Емил Георгиев води общо дело срещу Енергото, загуби го но търсиха хората после да плащат разходите​

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.