Хасково

Многолюдно шествие и наградени учители за 24 май в Хасково

С многолюдно шествие на училищата започнаха тържествата в Хасково за Деня на българската просвета и култура и ден на славянската писменост – 24 май.

Всички се събраха на площад „Свобода“ и водени от общинския мажоретен състав и духовия оркестър се отправиха към площадка „Спартак“. От общината раздадоха 2000 знаменца за празника.

Празник

На сцената на „Спартак“ началникът на Регионалното управление на образованието Красимира Джисова-Илиева връчи наградите на МОН за заслужили учители „Неофит Рилски“. Отличието получиха: Спаска Тодорова от ОУ „Св. Иван Рилски“, Стефка Петкова (СУ „Васил Левски“), Нина Марева („Никола Вапцаров“), Веселина Иванова (ПМГ „Боян Петканчин“), Снежана Ангелова – директор на димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“, Стефка Георгиева (ОУ „Иван Вазов“ – Харманли) и Драгомира Стоянова (ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград).

Празник

Председателят на хасковския общински съвет Таня Захариева връчи отличията за учител на годината и за културен деятел на годината, определени от местния парламент.

Празник

В категорията „Учител в предучилищното образование“ отличието се присъжда на Диляна Гъркова – старши учител по музика в детска градина 11 – „Елхица“. В категорията „Учител в начален или прогимназиален етап на образование“ отличието „Учител на годината“ е за Мария Маринова – старши учител в училище „Св. св. Кирил и Методий“ в село Конуш. В категория „Учител в гимназиален етап на образование“ отличието „Учител на годината“ е за Гергана Петрова – старши учител по информационни технологии в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. В категория „Културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното и музейното дело“ наградата тази година се присъжда на Цанислав Петков – диригент на Камерен оркестър Хасково.

Празник

Хасковлии бяха поздравени за празника от областния управител Станислав Дечев, народния представител Евгения Ангелова и кмета Добри Беливанов.

Празник

Веднага след церемонията по награждаването последва празнична програма, подготвена от учениците от хасковските училища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стоева
Стоева
24.05.2017 15:22 15:22

Една хубава стара традиция се завръща.Традиция,която ни караше да се чувстваме горди с писмеността ни

Анонимен
Анонимен
24.05.2017 18:54 18:54
Отговор до  Стоева

Недоразумението Ст. Дечев се напъва да седне в стола на некадърния Беливанов. Хасково е обречено на пропадане в дълбока дупка, от която няма излизане. И ДПС напира….. и бежанците идват…..жална ни майка

Стига
Стига
24.05.2017 19:51 19:51
Отговор до  Анонимен

Абе не знам за Дечев, но г-н Беливанов вече ни разказа играта. Дали го беше страх, че ще кажат че е нещо не е направил правилно или просто му се иска да е „човека“, но ни показа какво значи бездействие и слабо ръководене. Жалко е защото дори да е добър човек, вече никой не го интересува. Само този, който нищо не прави не прави и грешки!!!

запозната
запозната
24.05.2017 16:35 16:35

Вярно е традициите са хубаво нещо, което се прави! Но питам аз само учителите ли в този град са за награди? И как така диригента на камерния симфоничен оркестър Цанислав, който е от 2,3 г в Хасково, кога заслужи и с какво награждаването си! Това е пълна анархия! Има писатели, поети, музиканти, художници, които заслужават да бъдат наградени!

Д. Петрова
Д. Петрова
24.05.2017 18:46 18:46

Честито на колегите! Да, всички, които са свързани с културата, заслужават признание. Всъщност каквато и професия да упражнява човек, той заслужава признание, ако върши работата си с обич. Не съм убедена обаче, че това е мястото, където трябва да изразим недоволството и да помрачим празника на тези, които наистина са заслужили поощрение. А сред наградените наистина има такива!

Как така
Как така
24.05.2017 19:23 19:23

Как така между наградените не е началник Наска от ОУО. Тя винаги и за всяка награда е на първия ред. Сигурно е заета да обикаля големите началници от София, че от там да й дадат нещо по-така, с повече парички, че тя насита няма. Пък може и за министерството да се натиска тази пенсия. Пенсионирайте я тази майсторка на фалша бе.Тя от години е навършила възраст за пенсия. Стига е цоцала общежитието и е тормозила хората там. Направила е на шашав Колев и той се е предал напълно. Хайде да поразчистите малко там, че вече не се диша.

За всеизвестната
За всеизвестната
24.05.2017 23:14 23:14

За всеизвестната Наска от ОУО се пише от години, но никой управник не се наема да спази закона и да я пенсионира. Чудо невиждано е тя. Гониш я от вратата, тя през прозореца напада. И от там я гониш…тя през ключалката на вратата се набутва. Нахалство голямо. Напаст невиждана. Не се наяде на пари, облаги и разходки по света и у нас. Пък за наградите да не говорим. Обра всичко на гърба на горките възпитатели. За тях денонощен къртовски труд, за нея каймака. Пъчене и снимки, клатене на краката…и пак снимки. Пенсионирайте я най-сетне, че да миряса тая златотърсачка. Докога тоя резил.

Анонимен
Анонимен
24.05.2017 23:34 23:34
Отговор до  За всеизвестната

Пишат двама човека и никой не им обръща внимание, щото са обсебени от идеята да пишат глупости. В помията срещу тази жена няма нищо вярно, освен, че явно някой й има зъб за нещо, но прави малоумни неща.

Няма човек в Хасково
Няма човек в Хасково
25.05.2017 14:39 14:39

Няма човек в Хасково, дето да каже нещо хубаво за Наска от ОУО. Може да има 2-3 нагаждачки като нея /че тя приятелки няма/ дето да напишат нещо такова като анонимния. Всички останали знаят какво представлява тази алчна и напориста жена. Мисли само за пари и награди. Освобождава се от добрите професионалисти, за да не я засенчи някой случайно. Иска само тя да блести, да се кичи със славата и да взема парите. Навършила е отдавна години за пенсия, но Колев не я пенсионира. Целият гад знае защо не я пенсионира. ВЕЧНАТА АМБЪР знае как да се върти около всички началници, за да получи всичко за себе си, а за колегите й нищо. НИКОЙ НЯМА ДА КАЖЕ ИЛИ ДА НАПИШЕ НЕЩО ХУБАВО ЗА НЕЯ, защото алчността й отблъсква нормалните хора. Кой друг в Хасково „работи“ като началник в пенсионна възраст като нея. Няма такъв в образованието. Само тя. единствената. Връзки, връзки, връзки…и интереси, интереси, интереси…Това е Наска. Алчна без мярка. Унищожава всеки, който се опитва да й пречи за постигането на големите й амбиции. ФАЛШ ДО БЕЗУМИЕ.

Back to top button