Регион

20-годишен уби с брадва пенсионер в Любимец

20-годишен любимчанин Стефан Николов е задържан за убийство с брадва на 75-годишния Петко Марков в къщата му в центъра на Любимец, съобщиха на съвместна пресконференция в съда окръжният прокурор Иван Стоянов, директорът на областната дирекция на полицията старши комисар Ангел Цанков и наблюдаващият прокурор Павел Жеков.

Убийството е извършено в нощта на 20 срещу 21 май. 20-годишният ром е бил нает от жертвата да му обработва двора, като двамата се познавали от началото на месеца. Сигналът са убийството е подаден от социалните в Любимец, които забелязали, че възрастният мъж не прибира храната, която му носят.

Пресконференция

Извършителят е задържан от криминалистите в рамките на едно денонощие. Той е обяснил как е извършил убийството, посочил и мястото, където оставил брадвата. На починалия са нанесени повече от 5 – 6 удара в областта на главата с брадвата. Арестуванията посочил лични мотиви за убийството. От къщата не липсват пари или вещи. На 24 май му е наложено 72-часово задържане под стража. Николов е познат на полицаите и е бил издирван за кражби.

Убийство

Предстои изясняване на точните мотиви за престъплението, назначени са експертизи, като се търсят и биологични следи в къщата, зада се установи дали е имало интимни контакти.

Цанков предупреди самотноживеещите хора да не наемат за работа непознати лица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гроб
Гроб
25.05.2017 12:40 12:40

Човека бачкал цял живот за мизерна заплата,останал и с мизерна пенсия, построил си малка къща и вместо да си изживее спокойно старините ,някъв мангал го утрепал по-най жесток начин. Да гледат големците от града и да си правят сметката , колкото и милиони да имат няма да им помогнат, тук бели хора няма да останат, дъщерите ви цигани за зетьове ще ви доведът, синовете ви и те.

Анонимен
Анонимен
25.05.2017 17:52 17:52

mnogo dobre kazano

вале
вале
25.05.2017 19:05 19:05

тоивкозлодуйепочтисьщо

Back to top button