Хасково

Три хасковски фирми дължат 420 000 лв. заплати на работниците си

Две-три големи фирми в Хасковска област, сред които и строителна, дължат на работниците неизплатени заплати за 420 000 лв. от 2014 г., съобщи на пресконференция шефът на Инспекцията по труда Петър Андреев.

Той допълни, че от 2015 г. насам няма сигнали за подобни драстични нарушения в плащанията. За сравнение през 2012-а фирмите в региона са дължали на служителите си над 3 млн. лв.

Сега вече е разговаряно със строителната фирма, която е изготвила график на изплащането на заплатите, които хората трябва да си получат до края на тази година, допълни Андреев.

От началото на 2017-а няма сигнали за сериозни нарушения, както и големи аварии. През следващите месеци от Инспекцията ще хвърлят повече усилия за контрол на строителството и земеделските производители. Вече са издадени 5200 еднодневни трудови договори, основно лозароството, като това вече става и по електронен път.

Само през април са извършени 111 проверки, 34 от които в областния град. Констатирани са 462 нарушения, съставени са 25 акта, като влезлите в сила наказателни постановления са 11 за общо 4750 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button