Хасково

Кънчев остава в ареста за обира на Пощата, още търсят парите

38-годишният шампион по мотокрос от великотърновското село Присово Красен Кънчев, задържан за обирана на пощата в Хасково, остава в ареста, реши Хасковския окръжен съд.

Кънчев за втори път подава молба за изменение на мярката му „задържане под стража“ в по-лека.

Сега неговият адвокат поиска домашен арест, защото от задържането му са минали 7 месеца, разследването е на приключване, а Кънчев няма да се укрие или извърши друго престъпление.

От прокуратурата не се съгласиха с искането и посочиха, че има категорични доказателства срещу Кънчев. От държавното обвинение съобщиха, че експертиза е показала, че откритата скица в къщата на задържания, съвпада с обраната хасковска поща. Други задържани няма, а продължава и издирването на откраднатите 1.8 млн. лв.

Хасковският окръжен съд реши да остави Красен Кънчев в ареста, защото може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на грабежа в съучастие с други лица, а и не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат изменение на мярката му за неотклонение.

Решението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

Към настоящото дело е присъединено и друго срещу Кънчев – за неизпълнение на полицейско разпореждане и кражба на 770 лв.

Haskovo.info припомня, че дръзкият обир бе извършен на 8 юни миналата година. В края на октомври бяха задържани четирима, а прокуратурата вече освободи срещу парична гаранция от по 5000 лв. трима от обвинените за обира – 42-годишният шампион по мотокрос Кадир Масар, Антон Найденов на 41 г. и 39-годишният Тихомир Мавродиев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вале
вале
25.05.2017 19:02 19:02

козлодуй

Back to top button