Регион

В Димитровград подобряват качеството на въздуха със 182 бона

Община Димитровград спечели европейски проект за безвъзмездна финансова помощ на стойност 182 000 лв., който е за разработване на програма за качество на атмосферния въздух в общината.

Целта е да се достигне качество на атмосферния въздух на Димитровград, съответстващо на нормативните изисквания, с което да се осигури необходимата степен на защита на здравето населението и на околната среда.

Основният резултат от изпълнение на проекта ще бъде разработена програма на община Димитровград за качеството на атмосферния въздух 2019-2023 г.

Една от стратегическите цели в Общинския план за развитие на община Димитровград 2014-2020 г. е „Повишаване на привлекателността и инвестиционния потенциал на община Димитровград, чрез изграждането на подходяща инфраструктура и опазването на околната среда“.

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие на Димитровград предвижда повишаване качеството на живот в града чрез подобряване състоянието на различните видове инфраструктури и повишаване сигурността на населението, включително чрез подобряване качеството на околната среда.

Този проект е първата фаза, която ще бъде последвана от процедура за безвъзмездно предоставяне на съответния необходим ресурс за изпълнение на разработената нова Програма и всички набелязани и одобрени в нея мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button