Любопитно

Анита и Хелена-София с „Два нюанса“, откупиха част от красивите картини

Анита Камбурова и Хелена-София Христозова подредиха красива изложба „Два нюанса“ във фоайето на хасковското читалище „Заря“.

Двете художнички са 11 г. в школа „Колорит“ с ръководител Веселина Делчева при читалището. Момичетата са в 11 клас на ГПЧЕ „Асен Златаров“, като се занимават и с фотография.

Изложба

При Хелена-София водеща е идеята, тя рисува със замах в моменти на вдъхновение, като обича да експериментира и смесва техники. Нейните картини имат и релеф. Има и скулптура от глина.

Изложба

Ани се вдъхновява от фентъзи герои, подредила е и триптих с портрети, като част от картините на младите художнички вече са откупени от ценители.

Изложба

В изложбата участват и останалите таланти от школата, които показват графики, както и пана и фигури от филц, като се използва техниката плъстене, която е все по-модерна.

Изложба

Изложбата ще бъде открита официално в 18 часа тази вечер.

Изложба

За 1 юни пък децата от школата са поканени за изложба в галерията „Атанас Шаренков“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Вълнуваща среща
Вълнуваща среща
29.05.2017 23:26 23:26

Вълнуваща среща с изобразителното изкуство. Поздравявам чудесната ръководителка на школа „Колорит“ Веска Делчева и нейните талантливи деца! Бъдете здрави и успешен творчески полет!

Интересна
Интересна
30.05.2017 9:18 9:18

Интересна изложба! Браво на децата и на Веска Делчева – техния водач по пътя на красотата!

Back to top button