Хасково

Тодор Кожухаров напълни зала „Дружба“ за юбилейния си концерт в подкрепа за Ники

Народният певец Тодор Кожухаров отпразнува 40 г. на сцената пред пълната със свои почитатели зала „Дружба“ в Хасково.

Музикалният подарък към любителите на автентичния фолклор е под надслов „40 години с песните на Тодор Кожухаров“ и в него участваха оркестри и изпълнители, с които Кожухаров е пял през годините. Любимецът на публиката, носител на множество награди, получи много букети от своите почитатели.

Концерт

Сред участниците в юбилейния концерт бяха оркестър „Южни ритми“ със солист Донка Кожухарова, оркестър „Сакар“ с Данислав Кехайов, Жечка Сланинкова, Стоян Ганчев, Конушенски народен оркестър с ръководител Никола Илиев и солисти Елена Чаушева, Таня Досева и Благой Манчев, фолклорна група “Тракийка“ при читалище “Климент Охридски“ в Хасково.

Концерт

Съорганизатори на събитието са община Хасково и читалище “Проф. д-р Асен Златаров – 1961“.

Концерт

Концертът премина под знака на благотворителността за Николета Корондилева. Тодор Кожухаров е поредното знаково име за Хасково, което подкрепя каузата #ХасковоЗаНики и иска чрез своя щедър жест да помогне за лечението на 17-годишната ученичка от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Приятелите на Ники разположиха дарителски кутии на входа на зала „Дружба“. Сега момичето продължава борбата си с коварната болест в турската клиника.

Концерт

Сумата, която е събрана за Ники от концерта на Тодор Кожухаров е 1300 лв. Днес парите ще бъдат внесени в сметката на майката Росица Ленкова от съучениците на Николета Корондилева.

Тези, които нямаха възможност да присъстват на юбилейния концерт на Тодор Кожухаров, могат да подкрепят Ники с паричен превод по банков път.

Пощенска банка BG66BPBI 7926 106 4334 801

BIC: BPBIBGSF

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Михайлова
Михайлова
31.05.2017 12:09 12:09

Да е жив и здрав !

Печен
Печен
01.06.2017 11:26 11:26

Такова нещо не се беше случвало скоро в областния град Хасково. Истински парад на българския фолклор с едни от най-добрите изпълнители! Браво и на общината, че е подкрепила този юбилеен концерт! Дай Боже повече такива изяви!

Back to top button