Регион

Стотици военни и техника тестват преминаването през граници, отиват на учение

Над 650 военнослужещи, военна и спомагателна техника от силите на НАТО с много висока степен на готовност преминават от днес през граничния пункт „Капитан Петко войвода“ край Свиленград. Те пътуват към Румъния, за да се включат в учението на НАТО „Noble Jump 2017“, което ще се проведе от 8 до 14 юни.

Само днес през пункта трябва да преминат над 280 британски военнослужещи и над 170 единици техника. Част от тях вече отпътуваха към полигона „Ново село“, където ще пренощуват. Над 220 испански военнослужещи и над 100 единици военна и спомагателна техника ще преминат през ГКПП „Капитан Петко войвода“ на 2 юни.

Военни

Основната цел на това учение, което е първото по рода си, е чисто лигистична, а не бойна. То трябва да отчете колко време и какви усилия от различните институции са нужни за дислоцирането на силите. Така вече ще е ясно например колко време ще е нужно за преминаването на границата при нужда, обясниха от армията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button