Любопитно

Серия прояви и награди за Деня на детето в Хасково

Серия прояви се организират за Деня на детето – 1 юни в Хасково.

От общината съобщават, че в 10 часа започва детски празник „Онче-бонче“ в Градската градина, половин час по-късно в галерия „Атанас Шаренков“ се открива изложбата „Детето и изкуството“ на школа „Колорит“. В 11 часа на площад „Свобода“ ще има театрална постановка „Палечка“ на театър „Дани и Деси“.

От 14 часа в зала до ОУ „Любен Каравелов“ ще има турнир по тенис на маса, организиран от клуб „Климент“ и общината. От 17 часа пък на пл. „Свобода“ отваря Щура лаборатория – детско научно шоу, а малко по-късно и Щуротека с DJ Христо.

От областна администрация пък съобщават, че е приключило гласуването в конкурса „Виждам красотата“ , обявен от областния управител Станислав Дечев по повод 1 юни. В директното гласуване на официалната фейсбук страница на Областна администрация за първото място в пряк двубой влязоха две снимки. Техни автори са Габриела Нанева от ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров“ и Цветелина Бобутанова от ОУ “Христо Смирненски“. Точно в 12 часа, когато комисия от областна администрация засече гласуването с „лайкове“ във фейсбук страницата между двете снимки разликата бе с няколко гласа, а крехката преднина бе за Габриела Нанева. Двете снимки се класират на 1 място. На трето място е фотография на Петя Димитрова от ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров“.

Във второто издание на конкурса участваха 35 млади фотографи със общо 100 снимки. Най-малкият участник е на 8 г. – Теодор Тодоров от ОУ “Иван Вазов“ – Свиленград.

Всички деца, участвали в конкурса са поканени на 1 юни, от 13 часа в зала „Марица“ на областна администрация. Тогава ще се проведе и първото заседание на областния младежки съвет за иновации, а веднага след него ще бъде и официалното награждаване на победителите в конкурса „Виждам красотата“. Тогава областният управител Станислав Дечев ще обяви и коя е неговата любима снимка, която също ще бъде премирана.

Празничният първи юни в областна администрация ще започне с встъпване в длъжност за един ден на нов областен управител и негови заместници. На стола на губернатора ще седне десетокласникът Виктор Нолев от ПМГ “Акад. Боян Петканчин“, заместници ще му бъдат Ася Милева от СУ “Д-р Петър Берон“ – Свиленград и Гергана Тенева от ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров“. За трите управленски поста в държавната администрация кандидатстваха 24 младежи от средните училища в областта.

На първи юни временните управници на областна администрация ще водят заседанието на Областния младежки съвет за иновации. В неговата работа ще участва и миналогодишният „областен управител за един ден“ Гергана Стаменова от Димитровград. Младите управници, макар и за един ден само, ще изпълняват всички останали задължения на областния управител и неговите заместници.

След награждаването в конкурса „Виждам красотата“, тримата младежи ще дадат пресконференция, за да разкажат за работата си до този момент. Дечев кани за заседанието на Младежкия съвет за иновации представители на всички училища в областта, на общините, на Младежки центрове, клубове и структури, които имат отношение към образованието и възпитанието на младите хора и децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1ви юни
1ви юни
31.05.2017 21:56 21:56

Всичко хубаво, но от НОИ оставиха майките без майчинство за празника!

Back to top button