Хасково

Тържествена заря за Ботев и с два блока ученици

Тържествена заря проверка по повод 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се проведе тази вечер на площад „Свобода“ в Хасково.

Тази година се навършват 141 години от гибелта на Христо Ботев, саможертвата на войните от неговата славна чета и от безпримерния подвиг на хилядите български революционери и патриоти, отдали живота си за Освобождението на България през революционната 1876 година.

Заря

По време на тържествената 3-минутна заря беше отбелязана и 90-ата годишнина от освещаването на Паметника на Незнайния войн в Хасково. По повод годишнината, община Хасково постави мемориална плоча, която да напомня на поколенията за признателността и безпримерния дарителски акт на всички жители на Хасково, благодарение на които е изграден един от уникалните войнишки паметници в България.

Заря

Слова държаха областният управител Станислав Дечев и председатялет на общинския съвет Таня Захариева.

Заря

Зарята прие командирът на хасковското военно формирование 52 740 подп. Николай Александров, а командващ зарята бе майор Пламен Кирилов – заместник-командир на военното формирование.

Заря

В ритуала участваха четири военни блока и два ученически – от ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров“ и ПМГ “Акад. Боян Петканчин“.

Снимки: Павел Данев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
шоуто ще бьде наистина звездно
шоуто ще бьде наистина звездно
01.06.2017 23:20 23:20

Бай Добри си е бил шута,що така? Тва само най-простите герберасти в тоя град не разбраха,че Делянчо Добрев му е вдигнал мерника.Голям кееееф,че клановете в ГРОБ се хванаха гуша за гуша,ще гледаме голям сеир.

Гражданин
Гражданин
02.06.2017 10:04 10:04

Слово се произнася, а не се държи. И как така по време на зарята в рамките на 3 мин. беше отбелязана и 90 годишнината на паметника !?

Анонимен
Анонимен
02.06.2017 12:06 12:06

Некадърно организираните неща от общината продължават с пълна сила, пък великия кмет къде е? Не че има значение, с него и без него все тая, толкова е невзрачен

Back to top button