Хасково

Полицията стартира акция „Ваканция“

Стратира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“, съобщават от полицята.

Предстоят заключителни беседи по безопасност на движението по пътищата с учениците. Създадена е организация за инструктажи и проверки на техническата изправност на автобусите, с които ще бъдат превозвани деца на организирани екскурзии.

Акцията се провежда в продължение на повече от 20 г. В периода 15 – 30 юни за гарантиране сигурността на децата ще бъдат ангажирани служители на пътна, охранителна и криминална полиция. Във всеки един от ваканционните месеци е заложено провеждането на специализирани полицейски операции с различна тематика. Те ще бъдат съобразени и с графика на специализираните акции, организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL, за засилени проверки за спазване на скоростните режими.

Вниманието на пътните полицаи ще бъде насочено за подпомагане на трафика към курортните комплекси. Ще бъдат изготвени писмени предупреждения към управителите на фирми, осигуряващи атракции с търговска цел в курортните комплекси, за непредоставяне на моторни превозни средства на неправоспособни, включително на малолетни и непълнолетни.

При проверки по пътищата на страната пътните полицаи стриктно ще следят за използването на обезопасителни колани, каски от водачи и пътници на всички места в автомобилите, както и за обезопасителни, специални системи (столчета, седалки) при превозване на деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button