Хасково минава на воден режим от понеделник, без южните квартали и центъра

Важно, Хасково

По-голямата част от Хасково ще мине на воден режим от понеделник, реши на първото си заседание оперативният щаб в областна администрация на първото си заседание, свикано по искане от ВиК.

Първоначално от водното дружество поискаха 24-часов режим на водата. Кварталите, които няма да имат вода са разделени в пет групи, които ще се редуват всеки работен ден от седмицата, като събота и неделя няма да има режим.

В крайна сметка се прие вариант от понеделник режимът да е 12-часов за първа група и така за останалите до края на седмицата. Вода няма да има от 8 часа сутринта до 20 часа вечерта.

Болницата и АГО няма да са на воден режим, както и южните квартали, Източна индустриална зона и централната градска част, които се захранват от други водоизточници.

Haskovo.info припомня, че дотук се стигна след изключването на помпени станции 1 и 2 заради уран над нормата.

До края на следващата седмица пък се очаква да излязат окончателни резултати, които ако са добри, да позволят пускането на спрените помпени станции и отпадането на режима.

В същото време се очаква в понеделник от общината да обявят обществената поръчка с пряко договаряне за изграждането на 8 кладенци, които да дублират спрените. Това става с отпуснатите от правителството 2 млн. лв., като за кладенците ще са нужни 800 000 лв. Тяхното изграждане обаче ще стане до няколко месеца.

Район I ще е на 12-часов воден режим в понеделник, Район II – във вторник, Район III – в сряда, Район IV – в четвъртък и Район V – в петък.

Район I – кварталите: „Орфей“, част от кв. „Република“ (блоковете по ул. „Акация“ и бул. „Васил Левски“), комплекс „Фантазия“, „Тенис кортове“, част от жилищен район „Кенана“ – имотите, разположени над ОУ „Любен Каравелов“ до напоителния канал, част от кв. „Любен Каравелов“ – блоковете по ул. „Видин“, „Сливница“, „Щерю Вапцаров“, „Стара планина“.

Район II – кварталите: „Бадема“ и частт от кв. „Болярово“ от „Бадема“ до центъра на кв. „Болярово“.

Район III – кварталите: „Република“, „Овчарски“ (от бул. „България“ до ул. „Македония“ – включително), кв. „Дружба I“ (от бул. „Васил Левски“ до ул. „Булаир“).

Район IV – кварталите: „Куба“, „Дружба“ (от бул. „Раковски“ до „Стара планина“), „Любен Каравелов“, „Каменни“, „Воеводски“, част от кв. „Училищни“.

Район V – кв. „Куба“ – частта между ул. „Кирил и Методий“ и ул. „Розова долина“.

Воден режим няма да има в част от централна градска част, кварталите „Хисаря“, „Червена стена“, части от „Воеводски“, „Младежки хълм“, „Тракийски“, „Македонски“, „Овчарски“ – от бул. „Илинден“ до ул. „Македония“.

 

17 коментара

 • А,бе,пускайте водата с урана!Колко години сме я пили и нищо ни няма!
  Стига с този режим.Все ми е тая има ли уран или няма.Нали все още не светим в тъмното?!
  Стига се до извода,че сте влезли в междукартелно споразумение с производител(и) на минерални и трапезни води!
  Истерията с урана навява тези мисли!

  • Защо ли се сещам за една вода „Банкя“ и я свързвам с един банкянски?

 • Значи едно не разбирам, защо водата трябва да е 3:50лв на кубик и отгоре на всичкото да е и на режим. Във Пловдив водата не е скъпа и НЯМА УРАН и не са на режим. В други градове водата не е повече от 1лв и малко…

  • Дааа… или някой е харесал терените около двата кладенеца и тръбва да ги закрие или някой си е издействал 2 милиона, които да усвои. Времето ще покаже. Винаги става дума за пари! А ние, овцете, ще търпим воден режим и скъпа вода.

 • Може ли негодна вода за пиене готвене миене да струва 3 лева кубика??? Никакъв уран няма пак ще крадете европейски пари изроди!!!

 • Срама нямате ли,че плащаме по 3 лв. за куб.,а на това отгоре и режим ще има.Защо ли коментирам,като пак сте я нагласили.ХАК ДА НИ Е ,защото няма единство и ще ви издухаме за нула време.ХОРА СПРЕТЕ ДА ПЛАЩАТЕ ВОДА,КОЯТО Е НЕГОДНА ЗА ПИЕНЕ И ГОТВЕНЕ И НА ТОВА ОТГОРЕ И РЕЖИМ.

 • Абе, тия от кризисния щаб дават ли си сметка как би работила една детска градина или ясла с около 150 деца, които ходят непрекъснато до тоалетната, на които непрекъснато трябва да се мият ръчичките, на които трябва да се сервира, отсервира и съдовете да се измият, защото се започва от закуска, плод в 10 часа, обяд с първо, второ и трето и следобедна закуска??? За каква хигиена ще говорим, за какво обслужване става дума? За един ден или по-точно за 12 часа, в които няма да има вода, имате ли представа на какво ще ухае цялата градина и колко чистички ще са децата, които сега излизат и да играят на двора?! Г-н Консулов, замислете се и Вашето дете ходи на детска градина!?

 • Тъпи гербери разсипаха хасково и държавата, ама народ мълчи търпи….. На бунт и да се изметат всички гадни лекета

 • 800 000лв за сондажи , а разликата до 2 000 000 лв. къде отива ……..ДД? Б.Б?със сигурност няма да иде при кмета щото не им играе по свирката и сега искат да го махнат.

 • Чудите се вече кви глупости да напълните в на хората главите ненаядени боклуци.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.