Любопитно

Читалище „Вапцаров“ с екоинициатива за Родопите

Хасковското читалище „Н. Й. Вапцаров“ получава финансиране за реализация на идеята си за принос в опазването на природното изобилие в Родопите. Средствата идват от програмата „Природа с бъдеще“ на телекомуникационен оператор.

В продължение на 4 месеца ще бъде повишавана информираността и знанията на ученици, учители и родители за необходимостта от съхраняването на околната среда. В опознаването на тайните на дивата природа ще бъдат прилагани нови технологии.

За наблюдение на птици в естествената им среда ще бъде използвано мобилното приложение SmartBirds. То е създадено от Българското дружество за защита на птиците с цел да улеснява експерти, както и природолюбители. Децата ще изработят и комикс на природозащитна тема, който ще разпространят сред свои връстници.

37 кандидатури от страната се конкурираха в обявения конкурс, журито от професионални природозащитници, общественици и социални предприемачи избра четири от тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button