Регион

Хванаха цигари, тютюн, ментета и злато при акцията на „Капитан Андреево“

При полицейската операция снощи на ГКПП „Капитан Андреево“ са хванати контрабандни цигари, тютюн и ментета, съобщават от пресцентъра на полицията.

При една от проверките е спрян лек автомобил „Мерцедес” с турска регистрация. В пригоден тайник под предните седалки на колата, прикрити със специално изработена дървена дъска, обшита с мокет, различен от оригиналния и с монтирани на дъската 2 аудио тонколони са намерени 11 800 безакцизни цигари.

В хода на операцията са конфискувани още 23 740 безакцини папироси, 1,5 кг. тютюн, 932 артикула, 283 чифта обувки и 170 перилни препарати и ароматизатори с лого на защитени марки, 60 литра препарати за растителна защита и 99 кутии зъботехнически материали без документи за произход. Иззето е и злато и 17 500 евро, недекларирани пред митническите органи при влизане в страната.

За установените безакцизни стоки са съставени 8 акта. Междувременно пътните полицаи са глобили с 13 фиша на недобросъвестни водачи в района на пункта. В акцията са участвали общо 80 служители на полицията, гранична полиция и митницата.

По същото време димитровградските полицаи са проверили стопанска постройка в местността „Пърженака”, стопанисвана от 43-годишен мъж. в помещението са открити 165 саморъчно свити цигари и 0,340 грама тютюн без бандерол. В хода на проверката е открит и газов пистолет с 9 боеприпаси за него, които са иззети с протокол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Роко
Роко
06.06.2017 21:30 21:30

Голям келепир направиха с тази мижава акция
А в софия се пукат да се снабдят с коката

Back to top button