Хасково

Данъчни глобиха частна клиника с 30 бона

АвиценаТри наказателни постановления от по 10 000 лева връчиха инспектори от НАП Хасково на здравно заведение „Авицена“. Причината е липсата на касов апарат и неотчитането на здравните услуги, които се извършват там. Три поредни проверки са установили нарушенията. Въпреки предупрежденията не е направено нищо по въпроса, съобщиха за Haskovo.info от НАП.
 

Единственият документ, който се дава на пациентите, е талон за медицинска помощ, който не е данъчен документ. Освен това приходите са описани на ръка в неофициална ведомост.

Това не са първите проверки в центъра. За последните няколко години Националната агенция за приходи в Хасково е отправяла многократни предупреждения, че законодателството задължава здравното заведение да закупи и регистрира фискално устройство и да издава фискални бонове на пациентите си. Заради същите нарушения „Авицена“ има влезли в сила и платени 5 предишни наказателни постановления на обща стойност 3 300 лева.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button