Регион

Кметът на Харманли забрани изграждането на фургонна площадка

Кметът на община Харманли Мария Киркова вече изпрати протокол с решение на експертния съвет и мотивиран отказ за реализирането на проект „Изграждане с монтаж на контейнерни жилища от фургонен тип и изграждане на собствен водоизточник в РПЦ Харманли“ до Държавната агенция за бежанците към Министерски съвет.

Припомняме, че исканията за изграждане и монтиране на нови жилища за обитателите на бежанския лагер, като се обособят нови алеи с офиси, лекарски кабинети, санитарни помещения беше входиран в деловодството на общината в средата на месец март.

Още тогава Киркова изрази становището си, че е твърдо против увеличаването капацитета на центъра.

В тази връзка кметът изпрати писма с категоричното си мнение до премиера, областния управител и до ръководството на ДАБ и настоя пред държавните институции за яснота относно бъдещите намерения за съществуване на РПЦ Харманли като цяло.

Общинският експертен съвет по устройство на територията, с председател главният архитект на общината Янчо Апостолов, след обстоен анализ взе решение да не дава „зелена светлина“ за реализиране на намеренията и отказва съгласуването и одобряването на инвестиционния проект.

От общината допълниха за Haskovo.info, че сред причините за отказа са липсата на виза за проектиране, одобрен ПУП, няма представен генерален план, който да изяснява отделните групи обекти, не са представени договори с експлоатационните дружества, в част ВиК не е представено разрешение от Басейнова дирекция. Като цяло има пропуски по инвестиционното предложение.

Междувременно, изграждането на фургонното селище в Харманли вече започна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митю Клявката
Митю Клявката
07.06.2017 15:12 15:12

Браво на КМЕТИЦАТА!!!!
Ама що трябва да бърше лайната на Лисков и КРЪГА ПИЦАРИЯТА!?
Ония ПАТРИОТИ нещо замлъкнаха……
Къде,сте бе!!!!!
Налапахте баницата и топките на Б.Б. и се кротнахте……
Палячовци!!!!

харманлиец
харманлиец
07.06.2017 15:24 15:24

Клявка!?Ам дъртата Стаманина що пропускаш,бре!!!!!
Кумата на Лисков!!!!
Не се наяде и тя,бре

Анонимен
Анонимен
07.06.2017 16:19 16:19

samo s kamani ste se opraviat, ama v po glavata

Back to top button