Регион

Ученици с номинация за „Посланици на здравето“

Проектът „Ние спортуваме и се храним здравословно“, на ученици от 10 А клас на СУ „Васил Левски“ в Димитровград е номиниран в националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Ръководител на гимназистите е Тодорка Николова.

6 500 ученици, заедно с учители и родители от цялата страна се включиха в националния конкурс – част от Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести (2014-2020). Ученическите проекти са насочени към превенция на рискови за здравето фактори.

Застъпени са дейности като спортни състезания, туристически и еко походи, разработване на сайтове и електронни книги за здравословен начин на живот и хранене, почистване на замърсени райони в различни населени места.

Общо 30 проекта стигнаха до финала. В категорията от 9 до 12 клас те са 7. Награждаването ще се състои този месец, съобщиха от министерството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button