Дъщерята на Янко Маринов подреди 18 живописни платна в Хасково

Любопитно

Дъщерята на големия художник Янко Маринов – Лора Маринова, подреди самостоятелна изложба живопис в хасковската галерия „Форум“.

Експозицията включва 18 платна, а официалното откриване е довечера в 17:30 часа.

Лора Маринова е родена на 1 юни 1953 г. във Варна. Завършва средно музикално образование със специалност пиано. През 1977 г. се дипломира в Националната художествена академия в София със специалност „Сценография“.

Изложба

От 1997 до 2002 г. е последователно сценограф и главен художник на Варненската опера. В картините й прозира любовта към балета. От 1985 г. е член на Съюза на българските художници.

Изложба

Има реализирани над 70 сценографски проекта. Участва редовно в международни и национални общи представителни изложби, а през 2007 г. се представя и в Първото международно биенале на миниатюрата в Русе. Нейни платна са притежание на частни колекционери в България, Италия, Франция, Холандия, Германия, САЩ и Канада. Има издадени и две стихосбирки.

Изложбата ще остане в Хасково до края на месеца.

Един коментар по “Дъщерята на Янко Маринов подреди 18 живописни платна в Хасково

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...