Любопитно

Елена Цветкова ще дирижира Националния филхармоничен хор

Хасковският диригент Елена Цветкова е поканена за участие в проект на Софийска филхармония „Аз дирижирам НФХ”.

Това е първият по рода си проект в България и представлява програма, даваща възможност на амбициозни диригенти да дирижират професионален хор, да се включат в работния процес в Софийска филхармония и да участват в концерт като диригенти на стожера на българското хорово изкуство – Националният Филхармоничен Хор „Светослав Обретенов“.

Включването в програмата става по лична покана на диригента на филхармоничния хор – Славил Димитров .

„Основната причина за поканата са успехите на ръководения от мен хор „Орфей” през годините. Щастлива съм от тази изключителна възможност и съм горда, че съм поканена да участвам!” заяви Цветкова.

Освен хасковският диригент в проекта са поканени и 8 диригенти от Австрия, САЩ, Португалия и България, като тя е единственият ръководител на детски хор.

Репетициите на участниците започват във вторник, а заключителният концерт с разучените по време на семинара произведения е на 18 юни в концертен комплекс „България” – София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Васко Димов
Васко Димов
09.06.2017 13:44 13:44

Поканата е заслужена и навременна. Поздравления Ели и успех на концертния подиум в комплекс “България“- София.

ЕХЕ
ЕХЕ
12.06.2017 16:52 16:52

Хубаво е някак да проверявате информацията, която предоставяте. Нито един чуждестранен диригент няма поканен, ако въобще когато кандидатстваш по проект и си одобрен се счита за покана.
Вероятно и този ми коментар няма да публикувате :)

Back to top button