Регион

Димитровград предлага туристически маршрути за 70-годишнината

Димитровград отбелязва 70 години от своето създаване. По този повод общината има интересно предложение към гостите на града, като стартира туристически маршрути, за да опознаят българите местните забележителности, съобщават от пресслужбата на кметството.

Символично 70 дни преди 70-годишнината, 10 съботи и недели, всеки който желае, може да изживее един незабравим уикенд със семейството и приятелите си в Димитровград. Ще може да избере между 5 туристически маршрута от 24 юни до 26 август. Маршрутите са част от разнообразните и атрактивни предложения, които общината е заложила в програмата.

  • Маршрут 1 (24 юни – 29 юли) обхваща забележителностите на Димитровград.
  • Маршрут 2 (1 юли – 5 август) – Димитровград – Светилището на нимфите и Афродита, с. Каснаково – с. Крепост – Димитровград.
  • Маршрут 3 (8 юли – 12 август) – с. Черногорово – с. Воден, Александровска гробница – Димитровград.
  • Маршрут 4 (15 юли – 19 август) – Димитровград – с. Крепост – монумент „Пресвета Богородица“ в Хасково – Димитровград.
  • Маршрут 5 (22 юли – 26 август) – Димитровград – с. Крепост – манастир „Свети Атанасий“, с- Златна ливада – Димитровград.

Тези маршрути са безплатни. Тръгва се в 10 ч. от Исторически музей -Димитровград. Разходката продължава три и половина часа.

Димитровград

Всеки би могъл да избере и да се запише за съответна туристическа разходка по забележителности 7 дни преди датата на марушрута. Записването стана на тел: 0391/ 667 87 или на място в Историческия музей.

Атрактивните турове са предложение за прекарване на вълнуващ уикенд в Димитровград и околностите му. При желание за шопинг в неделя, на прочутия Димитровградски пазар, желаещите могат да отседнат в местните хотели или при приятели.

Във всеки от маршрутите е предвидена панорамна обиколка на Димитровград с автобус, която ще запознае туристите с декоративните пана по бул. „Г. С. Раковски“ и разбира се с атрактивните гигантски предмети – Голямата пейка, Голямата маса и стол, Лампата на Тифани, Металното сърце. В панорамния тур, госитите на града ще могат да видят красивите архитектурни решения на сградите, част от Културен маршрут към Съвета на Европа, след което пътуване ще поеме по избраната дестинация.

Паната на братя Паневи в с.Крепост, Светилище на нимфите и Афродита, Манастира „Св. Атанасий“ в село Златна ливада, Александровска гробница, Монумента Св. Богородица в Хасково, частния етнографски музей в с. Воден и най-старата църква в с. Черногорово са сред местата, които гостите на града ще могат да посетят. Истинска провокация за сетивата е за се опита от местни продукти, които ще изненадват посетителите на отделните локации.

Първият от туристическите маршрути е по забележителностите на Димитровград, разходката по които ще започне от Историческия музей, където гостите ще се запознаят с историята на Димитровград, ще продължи с панорамната обиколка на града, след което автобуса ще поеме към Народната астрономическа обсерватория и Планетариум „Джордано Бруно“ и естествено ще бъде посетен един от най-впечатляващите паркове „Пеньо Пенев“.

Свободна програма в края на всеки маршрут предвижда разходка из Централна градска част, разглеждане на Дом-музей „Пеньо Пенев“, Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, паметници по бул. „Димитър Благоев“ на Пеньо Пенев, Апостол Карамитев, Еньо Вълчев и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button