Хасково

ВиК с акция в „Република“, залагат злато и плащат стари сметки

От ВиК-Хасково провеждат акция срещу неизрядните платци и кражбите на вода в квартал „Република“ в областния град.

На улица „Ятак“, където са двайсетина къщи има багер, инкасатори и общинска полиция. На три от къщите, с неплатени сметки от години, беше спряна водата.

Република

Една от жените пък заложи златен синджир в заложна къща и плати 500 лв. сметки от 2014 г. Това е част от дължимата сума, като следващите месеци ще трябва да се плащат по 100 лв. за изчистване на задълженията.

От водното дружество обясниха, че има къщи, където чешмите въобще не се спират. Затова акцията ще продължи през целия летен сезон.

Република

В същото време, в съседната пресечка, 14 къщи са събрали по 400 лв. и си изграждат мръсна канализация, каквато нямат от 25 г., въпреки преидзборните обещания. На хората им е омръзнало да ползват външните тоалетни, които преливат и се страхуват от зарази през лятото. Някои пък заявиха, че няма да плащат тази мръсна вода, която им тече от чешмите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
123
123
11.06.2017 20:34 20:34

Ятак не е само 20 къщи. Там има 4-5 улици с това име. Представете си сега, колко много народ не си плаща сметките за водата, защото не са включени законно в мрежата. Като претърсим цялата махала, заедно с т.н. им вилна зона, ще се събере една огромна сума пари, която досега не са плащали от години.

Кирчо
Кирчо
12.06.2017 11:30 11:30

Ха сега за коя ПП.ще гласуват…

Back to top button