Любопитно

11 майстори в първия конкурс за най-добра пуска в Ябълково

32-годишният Атанас Атанасов спечели конкурса за най-добра пуска в димитровградското село Ябълково. Надпреварата беше част от празника посветен на местния деликатес.

Победителят е потомствен ябълковец, а майсторлъка усвоил от баща си и дядо си. Втори се класира Георги Панчев, а третото място бе присъдено на Иван Ничев и Васил Мързев.

Общо 11 участници се включиха в състезанието като първите трима получиха награди, осигурени от фирми производители на местни продукти.

Пуски

Качествата на пуските оцени жури, водено от председателя на местния парламент Гергана Кръстева. В състава му бяха още кметът на с. Горски извор и технолог по храните Янко Янев, и майсторът кулинар Бай Миле, който подари на наградените по една семейна вечеря в своя ресторант в Димитровград.

Докато те дегустираше представените продукти, на селския площад се виеха кръшни хора в изпълнение на фолклорни групи.

По-рано празникът бе открит с едноминутно мълчание в памет на покойния кмет Антон Илиев, който е инициатор на празника. Доскорошният временно изпълняващ длъжността кмет и настоящ кандидат за поста Вангел Попов, изрази съжаление за кончината на своя приятел и колега и подчерта голямата му заслуга за възраждане на ябълковските традиции.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button