Любопитно

Рея-Сиана танцува въпреки болестта, Налбантова с приза за хореограф на „Вълшебен свят“

15-годишната Рея-Сиана Петрова от великотърновския балет „Зоки“ получи награда от организаторите на хасковския конкурс „Вълшебен свят“.

Момичето страда от тежко заболяване и въпреки това продължава да танцува и участва успешно на международния фестивал в Хасково. Рея-Сиана беше отличена на церемонията по голямото награждаване от тридневния фестивал, веднага след гала концерта на най-добрите в читалище „Заря“.

Балет

За втора поредна година първо място при солата заслужи примата на хасковския балет „Тангра“ Петра Недялкова. Веднага след нея се нареди Ивет Иванова от „Рона“, която заслужи от международното жури и специална награда за отличното си представяне. Трети е Керан Костадинов от „Кик Болеслав“ (Варна).

Керан и Неда Тенева са първи при дуетите, втори са Ивет Иванова и Анастасия Лукина, трети са Гергана Манолова и Моника Демирева от „Тангра“.

Наградата за най-малък участник получи Аделина Господинова на 3 г. и 9 месеца.

Балет

Първи при формациите са хип-хоп групата от Бургас, втори са Варна, а трети – другата формация от Бургас.

Купата на кмета заслужи балет „Зоки“, а отличието бе връчено от зам.-кмета Милена Трендафилова.

Наградата за педагог на фестивала получи Дорина Инджова („Тангра“), а хореограф за втора поредна година става Милена Налбантова („Рона“).

Над 70 стипендии бяха връчени на 11-ото издание на „Вълшебен свят“.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button