Хасково

ВиК хвана 8 крадци на вода, режимът спести 8 800 кубика

8 протокола за кражба на вода са съставели през уикенда от ВиК-Хасково, съобщиха за Haskovo.info от ръководството на водното дружество.

Припомняме, че в неделя от ВиК бяха на проверка с багер и полиция на ул. „Ятак“ в квартал „Република“. Някои залагаха злато, за да си платят старите задължения, на други длъжници пък водата беше спирана.

Монтирани са общо 6 заключващи устройства на некоректни платци, извършени са и 6 прекъсвания на водоподаването с багер.

Общо събраната сума от длъжниците е 4900 лв., като 4000 са от „Република“, а 900 лв. от кв. „Болярово“.

От ВиК отчетоха, че има ефект от проведения през миналата седмица 12-часов воден режим по квартали в Хасково. От 4000 кубика в 30 000-ия водоем преди седмица, сега количеството в него е 12 800 кубически метра.

От водното дружество вече са изчистили шестте кладенеца, за които имат разрешение да включат в мрежата, като сега се изгражда връзката, за да се смесят с чиста вода. Очакванията са това да стане най-рано в края на седмицата.

Управителят на ВиК Тодор Марков изрази надеждата си за по-бързото изграждане на дублиращите кладенци, за да се избегне опасността от нов воден режим при по-голямата консумация през лятото.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button