Хасково

Започва делото срещу младежи, пребили пенсионер в Свирково

В Хасковския окръжен съд вече е образувано делото по внесен от прокуратурата обвинителен акт против петимата младежи, които през април миналата година ограбиха и пребиха до смърт пенсионер в симеоновградското село Свирково.

17-годишните Георги, Христо, Божидар и Красимир и Александър Асенов на 19 г., всички от Свирково са подсъдими за смъртта на 72-годишния Господин Стайков. Те са обвинени в извършването на грабеж с причиняване на тежка телесна повреда, от която е последвала смърт.

Haskovo.info припомня, че на 20 април петимата отишли в къщата на 72-годишния самотноживеещ мъж. Двама от тях – Красимир и Александър, останали пред дома на пенсионера, за да пазят от външни хора, а останалите трима влезли вътре. През това време възрастният мъж спял в стаята си.

Единият от младежите го ударил с дървена греда по главата, след което излязъл и с останалите отишли до прозореца, за да проследят реакциите на пострадалия след като се събуди. Когато видели, че той вече не спи, младежите отново влезли в стаята му и започнали да хвърлят по него дървени плоскости, свалени от близкия навес. Пострадалият излязъл на двора, а през това време, младежите влезли в стаята, намерили портфейла му, от който взели 120 лв. и си тръгнали.

На 21 април 72-годишният мъж е починал от травмите в областта на главата. На 16 април обвиняемите успели да отнемат още 390 лв.

Сега делото е насрочено за 13 и 14 юли по общия ред.

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.06.2017 17:04 17:04

Между МЛАДЕЖИ и МАНГУСТИ има Балкан разлика!

Back to top button