Общинска полиция проверява изхвърлянето на отпадъци, глобите – до 50 бона

Хасково

КОРЗ и Общинска полиция започват проверка на вида на отпадъците във връзка със зачестилите случаи на изхвърлени производствени отпадъци в контейнерите за смет, което е забранено, съобщават от пресслужбата на кметството.

Така се затруднява обслужването на съдовете, получава се нерегламентирано замърсяване и запълване свободния обем, предназначен за събиране на битовата смет.

Общинското звено КОРЗ и Общинска полиция ще извършват необходимите проверка за контрол за недопускане изхвърлянето на производствени отпадъци в съдовете за битова смет. За извършените нарушения глобите за физически лица са от 300 до 1000 лв., а за юридически лица за неопасни отпадъци глобата е от 1400 до 4000 лв., а за опасни отпадъци глобата е от 10 000 до 50 000 лв.

При извършването на ремонтни работи не е разрешено изхвърлянето на строителни отпадъци в контейнерите за смет. За целта е определена площадка за строителни отпадъци, за ползването на която се получава разрешение от общината.

От общината се обръщат към гражданите с призив да използват по предназначение поставените съдове за различните по вид отпадъци.

От кметството призозават да се прилага на практика разделното събиране на отпадъци и при забелязване на нарушения да се изпращат сигнали на телефон – 038 603 339, за предприемане на необходимите мерки.

В същото време читатели на Haskovo.info продължават да сигнализират за нередности при изхвърлянето на отпадъци, какъвто бе последният случай при почистването на мазета на блок 1А в хасковския квартал „Орфей“.

Изпрати новина

2 коментара

  • А общината използва ли по предназначение сградата си? Не, защото не работят а само се дърлят мотаят и лапат едни заплати. Имат светъл пример за това от самия кмет

  • Работниците на сметопочистващата фирма да поставят контейнерите на определените за това места,защота вече втора седмица същите са буквално на пътното платно на пътя за „Кенана“

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.