Хасково

Общинска полиция проверява изхвърлянето на отпадъци, глобите – до 50 бона

КОРЗ и Общинска полиция започват проверка на вида на отпадъците във връзка със зачестилите случаи на изхвърлени производствени отпадъци в контейнерите за смет, което е забранено, съобщават от пресслужбата на кметството.

Така се затруднява обслужването на съдовете, получава се нерегламентирано замърсяване и запълване свободния обем, предназначен за събиране на битовата смет.

Общинското звено КОРЗ и Общинска полиция ще извършват необходимите проверка за контрол за недопускане изхвърлянето на производствени отпадъци в съдовете за битова смет. За извършените нарушения глобите за физически лица са от 300 до 1000 лв., а за юридически лица за неопасни отпадъци глобата е от 1400 до 4000 лв., а за опасни отпадъци глобата е от 10 000 до 50 000 лв.

При извършването на ремонтни работи не е разрешено изхвърлянето на строителни отпадъци в контейнерите за смет. За целта е определена площадка за строителни отпадъци, за ползването на която се получава разрешение от общината.

От общината се обръщат към гражданите с призив да използват по предназначение поставените съдове за различните по вид отпадъци.

От кметството призозават да се прилага на практика разделното събиране на отпадъци и при забелязване на нарушения да се изпращат сигнали на телефон – 038 603 339, за предприемане на необходимите мерки.

В същото време читатели на Haskovo.info продължават да сигнализират за нередности при изхвърлянето на отпадъци, какъвто бе последният случай при почистването на мазета на блок 1А в хасковския квартал „Орфей“.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.06.2017 19:47 19:47

А общината използва ли по предназначение сградата си? Не, защото не работят а само се дърлят мотаят и лапат едни заплати. Имат светъл пример за това от самия кмет

Стоева
Стоева
16.06.2017 14:50 14:50

Работниците на сметопочистващата фирма да поставят контейнерите на определените за това места,защота вече втора седмица същите са буквално на пътното платно на пътя за „Кенана“

Back to top button