Почват ремонта на стадион „Хасково“ за 533 000 лв.

Хасково

До 60 дни Хасково трябва да има обновен градски стадион, това става ясно от подписания договор между общината и изпълнителя на проекта „Одесос строй“, съобщават от кметството.

Срокът започва да тече от 14 юни. В случай на неизпълнение на договора фирмата дължи неустойка по 1% на ден от сумата по договора, която е 532 988 лв.

Ремонта предвижда подмяна на тревното покритие на терена и изграждане на лекоатлетическа писта със ширина 8 метра.

6 фирми кандидатстваха по обявената обществена поръчка за избор на фирма изпълнител на ремонта на стадион „Хасково“. Максималната стойност на поръчката не можеше да надвишава 595 469 лв.

Строително-ремонтните работи на официалния терен на стадион „Хасково“ обхващат оформяне на коренова зона, изпълнение на дренаж и автоматична поливна система. За целта ще се изпълнят изкопни работи, подравняване с лазерен грейдер на основата и последващото й уплътняване преди полагането на дренажните тръби.

Ще се достави професионално сертифициран спортен чим за интензивно натоварване. Същият ще бъде лазерно подрязан в момента на изваждане, с вградена ПВЦ мрежа за здравина. Ще се извърши и наторяване с разтворима гранулирана тор. Ще се изпълнени поливна система за тревната настилка, която включва полагане и монтиране на разпръсквачи, тръби и фасонни части, както и управление на поливната инсталация и изграждане на помпена станция. Предвижда се и доставка и монтаж на резервоар 20 кубика, включително автоматик при пълнене и свързващи звена.

За пистата ще бъде направен изкоп с дълбочина 30 см, полагане на трошено-каменна фракция, асфалтобетон с едра зърнометрия с дебелина 4 см за основа, асфалтобетон с финна зърнометрия с дебелина 4 см за финиш, двуслойна лекоатлетическа настилка за бягане. Лекоатлетическата писта трябва да е с обща дебелина 13,5 мм, включително долен еластичен каучуков слой, горен повърхностен слой от цветни EPDM гранули, положени върху равномерно разлят цветен полиуретан. Предвижда се още доставка и полагане на бетонов бордюр от външната страна на пистата.

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.