Хасково

Бъдещи четвъртокласници влязоха в НАП в Хасково

Деца от клуб „Ще успея“ към основно училище „Свети Иван Рилски“ гостуваха в офиса на Националната агенция за приходите в Хасково.

Бъдещите четвъртокласници с ръководител Катя Вълкова продължават занятия и след края на учебната година в рамките на проекта на МОН „Твоят час“ като посещават държавни институции и бизнес предприятия, научавайки повече за различните професии и възможностите за бъдеща реализация когато пораснат.

В НАП те показаха изненадващо за възрастта си любопитство към работата на данъчните и зададоха десетки въпроси: защо съществува НАП, кой плаща данъци и осигуровки, какво се случва ако някой укрива такива, високи ли са данъците в България в сравнение с други държави, за какво служат после събраните приходи.

НАП

Експерти от офиса на Агенцията им разказаха колко отговорно е да обработваш данни, да следиш за коректността на задължените лица и да разкриваш данъчни измами. Галина и Божана от офиса в Хасково обясниха на учениците защо всеки път когато пазаруват трябва да изискват касова бележка и ги научиха как да разпознават истинския фискален бон. Децата видяха на живо къде и как се подават данъчни декларации, и се извършват проверки на декларираните данни.

Особено интригуваща за учениците бе не само възможността да научат нови неща, но с придобитите знания да спечелят и награди от НАП. Още по време на посещението, повечето от тях се регистрираха в сайта на образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“ на интернет адрес www.vlezvhas.bg, където до 3 юли продължава данъчния куиз „В час ли си?“. Там, всеки делничен ден НАП публикува по един данъчен въпрос и дава шанс на ученици да спечелят външна батерия за мобилен телефон, слушалки или тефтер с химикалка за тъч скрийн.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button