Регион

41 бронирани машини се разгърнаха в настъплението „Ответен удар“

Тактическото учение с бойна стрелба „Ответен удар“ се проведе на полигона „Корен“, организирано от щаба на Втора механизирана бригада.

Темата на „Ответен удар“ бе „Усилен механизиран батальон, като преден отряд на сухопътен компонент в настъпление“. Целта е цялостна оценка на боеготовността и боеспособността на щаба и формированията на 31-ви механизиран батальон и формированията му за участие в дълбока операция в тила на противника, както самостоятелно, така и в коалиционен формат.

Всички задачи, поставени пред командването и личния състав бяха изпълнени, а в разиграната полева ситуация участваха 655 военнослужещи, 41 единици бронетанкова техника, 122 единици автомобилна техника.

Учението представлява финален етап от подготовката на 31-ви механизиран батальон и придадените му формирования. То допринася за нарастване на бойните способности на командирите, щаба и личния състав, повишаване на практическите умения и прилагане на разработените стандартни оперативни процедури за провеждане на дълбоки операции в защита на териториалната цялост на страната.

Сред официалните лица, които наблюдаваха учението бе и зам.-областният управител Стефка Здравкова.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button