Хасково

ВиК вече смесва водата от 6-те кладенци, чакат пробите за уран

Вече е изградена връзката, по която чиста вода се смесва с тази от пуснатите 6 кладенци на помпена станция 1, съобщи за Haskovo.info управителят на ВиК – Хасково Тодор Марков.

В края на миналата седмица здравното министерство разреши кладенците да пъдат пуснати. Стойностите на уран в тях отговарят на изискванията за подпочвени води, но не и на наредбата за питейни. Затова преди да се пусне в мрежата, водата от шестте кладенци трябваше да бъде смесена. Преди това обаче от РЗИ трябва да изследват стойностите на естествен уран в смесената вода.

Пробите вече са взети, а днес са занесени в столична лаборатория. Очакванията са резултатите да са готови през следващата седмица. Ако уранът е в норма, смесената вода от кладенците ще бъде пусната в мрежата на Хасково.

През идната седмица се очакват и последните резултати за алфа активността в питейната вода на Хасково. Ако те са нормални ще отпадне забраната за ползването й за пиене и готвене.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.06.2017 16:12 16:12

Водата е гнус и няма налягане по горните етажи. Защо плащам по 3 лв. зая нещо, което не получавам в нужното качество и колиество? ВиК не става за нищо, некадърници

quest_385 каза
quest_385 каза
16.06.2017 20:35 20:35

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ––-ДА НЕ ПИЕШ ВОДА А БИРА ВИНО РАКИЯ ПО ИЗБОР ДА НЕ ПЛАЩАШ И ДА СЛЕЗЕШ ОТ ВИСОКИЯ ЕТАЖ В ПАЛАТКА НА НЯКОЯ ПОЛЯНА ИЛИ НА ПЛОЩАДА ИЛИ ПРЕД КМЕТСТВОТО ТАКА ЩЕ ИМАШ ТОПЛА ВРЪЗКА С УПРАВАТА НА ГРАДА И С ГРАЖДАНИТЕ ––ОТНАСЯ СЕ ЗА АНОНИМНИЯ

Back to top button