Хасково

Пожарната: Внимавайте с украсата за празниците

ПлощадПрез последните години за украси на елхи, витрини и помещения все повече се използват нетрадиционни светещи гирлянди и други ефекти на електрически ток. В голяма част от случаите те се монтират непосредствено върху горими повърхности, което е в разрез с противопожарните изисквания.  

Това се казва в призива на Пожарната по отношение на безопасността на хасковлии по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Огнеборците апелират към организаторите на тържества в детски, учебни и увеселителни заведения да не пренебрегват изискванията за безопасност в стремежа си да създадат уютна обстановка и добра украса на помещенията.

През празничните дни електрическите инсталации в домовете нерядко се претоварват от големия брой едновременно включени електрически уреди, предупреждават още от Пожарната.

Свещичките, бенгалският огън и фойерверките трябва да се използват така, че искрите и пламъците от тях да не попадат върху лесно запалими материали и украси. 

От Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – град Хасково пожелават на всички граждани на областта весели празници и успешна 2008 година!  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button