Любопитно

След 30 г. випуск отново чу звънеца на Руската гимназия

30-годишнина от дипломирането си в бившата Руска гимназия в Хасково празнуват тази вечер, завършилите през 1987 г.

Вече порасналите абитуриенти се събраха пред ОУ „Любен Каравелов“, наследник на славната Руска езикова гимназия. Училището бе любезно отключено от настоящото ръководство, звучеше тематична руска музика. Пристигащите бяха посрещани с прегръдки и реплики от гимназиалните години.

Особено емоционално бе посрещането на директора на Руската гимназия Людмила Коларова – много от учениците й не сдържаха сълзите си преди да я прегърнат, изричайки „другарко“.

Пред випуска бе лиснато менче с вода, би звънец, а всички си отчупиха питка на входа на училището.

Празник

Последва посещение на училищния музей, а след това всички влязоха в актовата зала, която навремето им се е струвала така голяма. Имаше поздрави на руски език, хореографът на балет „Галаксико“ Тихомир Митев поднесе от името на випуска цветя на директора Коларова, падайки на колене. Митев заяви, че за тях това вече не е училище, а храм с икони.

Руска

Букети имаше и за класните ръководители Ала Трендафилова, Таня Маврова и Иван Панайотов.

Всички бяха поздравени с руски и грузински танци от солистката на „Галаксико“ Гергана Консулова и Златомир Колев от Държавната опера в Стара Загора.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button