Регион

В Димитровград с мащабна кампания за изчистване на старите коли

Община Димитровград обявява мащабна кампания за изчистване на старите автомобили, които не са в движение, съобщават от пресслужбата на кметството.

Регулярно се осъществяват подобни проверки, с които се издирват и установяват собствениците на изоставени стари автомобили, които не са в движение. Със заповед на кмета Иво Димов от 28 май 2015 г. е назначена комисия от специалисти от отдел ИДОСВ, която съвместно с представител на Общинска полиция и кметовете или кметските наместници по места установява излезлите от употреба моторни превозни средства и техните собственици на територията на общината. На всеки такъв автомобил се залепя на видимо място уведомяващ стикер, с който в тримесечен срок се задължава собственика да освободи заеманото място, като го премести на собствен терен или в център за разкомплектоване.

Процеса на установяване на собствеността, в голяма степен, се осъществява със съдействието на съседи и граждани, когато се касае за собственици на изоставени автомобили, които не живеят вече на старите си адреси.

От 1 юли тази година, в рамките на три месеца, комисията ще обхожда улици, между блокови пространства и други обществени зони, където в занемарено състояние са захвърлени подобни стари коли.

След 1 октомври изоставените автомобили извън движение ще бъдат репатрирани на специално обявен за това паркинг. Ако в този период от 14-дневен срок не бъдат потърсени ще бъдат предавани за разкомплектоване.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ванио
ванио
20.06.2017 10:05 10:05

Еееееее, кога в Хасково сте се сепне да се събуди дядо Добри да реши някакъв проблем на хората в Хасково.

Back to top button