Регион

Фондация изпрати медик и лекарства в бежанския лагер в Харманли

В Световния ден на бежанците – 20 юни фондация „Ориент България“ съобщава, че работи активно по сключено споразумение за сътрудничество с Държавната агенция за бежанците.

Този месец хуманитарната организация сключи споразумение с ДАБ за осигуряване на лекарства и медицински консумативи на хора, пребиваващи в Регистрационно-приемателния център в Харманли. Споразумението е за срок от 3 месеца и включва освен осигуряването на дарения под формата на лекарства и консумативи и медицинска и организационна помощ. На място в Харманли работи екип на фондацията – медицинско лице, преводач от арабски, социолог и сътрудник.

Всяко лекарство се предоставя срещу медицински документ, издаден от оторозирано лице, съгласно Закона за лекарствата в хуманната медицина, действащото законодателство и разпоредбите на ДАБ.

От фондацията съобщават, че основните групи лекарства, които са подготвили са аналгетици, спазмолитици, антипиретици, антибиотици, противоязвени, повлияващи кашлицата, антиалергични, кардиологични, очни и УНГ, дерматологични, превързочни консумативи и репиленти.

Очакваният размер на дарението е 10 000 лв. През миналата година фондацията направи дарения на обща стойност 15 000 лв. Със събраните средства бяха закупени медикаменти, дезинфектанти, ръкавици, репеленти и др.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button