Хасково

90% от ромчетата във „Вапцаров“ с успех на малката матура по български

95% от учениците, участващи в групите на сдружение „Шанс и закрила“, от 7 клас на хасковското ромско училище „Никола Вапцаров“ са с успешна матура по математика, а 90% – по български език и литература.

Резултатите от успешно приключилия проект „Успешни в клас“ бяха представени в Хасково с участието на изпълнителния директор на финансиращата фондация Тръст за социална алтернатива Сара Перин.

35% от децата са си повишили успеха по български език и литература и математика. След края на проекта, те вече работят в екип, решават конфликти без насилие, по-уверени са и самостоятелни. Родителите пък демонстрират по-голяма ангажираност към образованието на децата си.

Пресконференция

Целите са: Превенция на отпадането на децата от училище и подобряване на училищните им постижения, както и повишаване ангажираността на родителите.

Проектът е насочен към 80 деца от 5 до 7 клас от ромското училище от бедни семейства, слабо владеещи български език и в риск от отпадане поради неизвинени отсъствия, за които са проведени редица инициативи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button