Хасково

Наградиха учениците и преподавателите от Кариерното ориентиране в ПГДС

Учениците и преподавателите, които участваха в Системата за кариерно ориентиране в хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“, бяха отличени на официална церемония.

В проекта на МОН се включиха 8 б клас от „Строителство и архитектура“, 9 г – „Горско и ловно стопанство“, 10 г – „Недвижими имоти“, 11 в – „Мебелно производство“ и 12 а – „Системно програмиране“.

В рамките проекта учениците се запознаха с отделните професии, как да се представят пред работодатели и с възможностите на висшето образование. Младежите имаха срещи с представители на бизнеса, служители от горското стопанство, Агенцията по заетостта и бивши възпитаници на гимназията, които се занимават със системно програмиране.

ПГДС

Клубът по кариерно ориентиране продължава своето съществуване и след края на проекта, като всеки може да го посети за консултации.

В церемонията по награждаване участва и началникът на Регионалното управление на образованието – Хасково Красимира Джисова-Илиева. Талантливи ученици на гимназията се включиха в програмата с песни и танци.

Само две училища в Хасковска област участваха в кариерното ориентиране, като второто е ОУ „Христо Смирненски“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button