Разпитаха и д-р Еленски по делото срещу общината за нападение от бездомни кучета

Хасково

Съдебният лекар д-р Христо Еленски бе разпитан на второто заседание в Хасковския районен съд по делото срещу община Хасково, заведено от 29-годишната Виолета Христова, която в края на миналата година бе нападната от глутница бездомни кучета.

Д-р Еленски призна, че по Христова няма следи от ухапвания, но посочи, че кучешкото нападение има и други измерения – застрашителен лай, зъбене и ръмжене на кучетата.

Haskovo.info припомня, че на 5 декември на път за детската градина в квартала майката на две деца беше нападната от агресивните кучета. Това стана в района на стълбище, където младата жена падна, отбранявайки се от четириногите. В резултат на падането Христова бе с два счупени прешлена на гърба и обездвижена на легло за два месеца.

Днес бе изгледан новинарски видеорепортаж след нападението, в който се виждат и кучетата, нападнали жената и тежкото състояние, в което тя е била. Съдът приобщи видеото като доказателство по делото.

Съпругът на Виолета Красен Христов заяви на предното заседание, че след нападението жена му още се страхува от кучета. Христова съди общината за 8000 лв.

Хасковският районен съд ще се произнесе в срок по казуса, като страните имат едноседмичен срок, в който да представят писмени защити на тезите си.

Един коментар по “Разпитаха и д-р Еленски по делото срещу общината за нападение от бездомни кучета

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.