Хасково

Монтират 160 камери за наблюдение за 305 000 лв. в Хасково

160 камери за видеонаблюдение за 305 000 лв. предстои да бъдат монтирани в Хасково, обявиха на пресконференция в общината. На брифинга бяха изнесени предложенията от общината към общинския съвет за добавяне към капиталовите разходи за годината.

Камерите ще бъдат разположени в общо 48 точки в града. Осем от точките ще са на входовете и изходите на областния град, като те ще засичат скоростта и ще записват номерата на колите. Има опция и за създаването на черен списък на издирвани коли. Други осем точки ще са в центъра на Хасково, а останалите 32 точки ще са по кръстовища и пътни артерии.

Ще бъде изграден и контролен център, ще има връзка с полицията, като там може да работи и служител на МВР. Софтуерът ще може да разпознава къде има струпване на хора или изоставени предмети и да изнася на мониторите изображенията от съответните камери.

Системата ще може да се надгражда, като по-нататък се предвиждат камери по училищата, детските градини и обществени сгради.

Обществената поръчка за избор на изпълнител се очаква да бъде обявена до края на месеца.

От общината предлагат ремонт на улици по селата за 500 000 лв., които ще стигнат за изкърпването на минимум 20 000 квадратни метра, съобщи зам.-кметът Евгени Консулов. Тук предстои провеждането на търг. Върви обществена поръчка за ремонт на градски улици на стойност 950 000 лв. Има и поръчка за пътната мрежа от Хасково към селата за 1.2 млн. лв.

Пресконференция

Към капиталовата програма се предлага добавянето на 681 000 лв. за изграждане на осем детски площадки, сред които са такива на „Червена стена“ бл. 11 – 13, ул. „Добруджа“ до ул. „Веслец“, ул. „Витоша“, в центъра на кв. „Болярово“ в кв. „Хисаря“ зад панелния блок.

Предвижда се още благоустрояване на междублокови пространства, сред които е от кръговото на бул. „Васил Левски“ до кръстовището с ул. „Дунав“.

На две детски градини – 16 и 22 ще бъдат изградени вътрешни инсталации, защото те ще бъдат газифицирани през тази година.

Предлага се ремонт на салона на читалище „Заря“ и ремонт на тоалетните.

Към капиталовите разходи да се добави и проектирането на парка зад ДНА, където сградата ще бъде реконструирана в модерен мултифункционален културен център. Паркът е с площ 50 дка. За изграждането му вече са заделени 3.2 млн. лв., спестени от търговете за ремонт на училищата и детските градини, като пари се очакват и от други обществени поръчки.

Зам.-кметът Велин Балкански обясни, че в бюджета има повече пари, за да се добавят още обекти в капиталовата програма. Те са от добрата събираемост на данъците и таксите, 300 000 лв. са удържани от старата сметопочистваща фирма „Титан“ за неизпълнение на задължения, 400 000 лв. са от община Димитровград – корекции за проекта за сметището в Гарваново, минаването на свободния пазар за ток, откъдето също са спестени пари, както и свалянето на лихвения процент по кредита на общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.06.2017 16:43 16:43

Поредната измишльотина на общината, не се ли сещате че това не е общинска дейност и ще рапортувате на външни институции, чия работа ще върши общината? Поредното „лапане“ на едни пари и отчитане на някаква дейност. Защо не вземат да контролират малко това т.нар. „саниране“ че там се осра….а тотално, ами се бутат в мвр. А къде е великия кмет, че всички заместници изтъпанени там?

станислав вълков
станислав вълков
21.06.2017 17:34 17:34

До кога мръсни гербери ще нагласяте обществените поръчки , софтоера бил готов това означава че е избрана фирмата изпълнител, защо тогава ще правите обществена поръчка, карайте както до сега възлагайте директно , но не забравяйте че ще дойде време да носите и отговорност за престъпленията които вършите!!

Анонимен
Анонимен
21.06.2017 19:12 19:12

Поредните глупости на т.нар. община.Абе вие нямате пари за елементарни работи,пешеходните пьтеки навсякьде са изтрити,по спирките още висят предизборните плакати с Доган и няма кой да ги изчисти. Да не говорим,че кучкарника прословут,дето трябваше да е готов през март,още е само розов блян на бай Добри. Кукленият театьр,дето вече е общинска сграда 2 години не можете да го ремонтирате. Ама няма нито един свестен журналист в града,който да зададе тези и други неудобни вьпроси. Хайде стига фантасмагории от „Хиляда и една нощ“. То вярно,че народьт е много прост,ама чак пьк такова дебелоочие…

делчо дърводелеца
делчо дърводелеца
21.06.2017 21:38 21:38

Аз винаги оприличавам партийците от герб и управлаващите в общината като –Али Баба и 40 разбойника краде се поголовно даже и едното левче Те знаят че като паднат няма кой да им търси отговорност затова кой каквото ЗАБЪРШЕ си е негов кяр Но това започва като пример още отгоре от огнебореца изключвам президента той ВОЕНЕН човек а тия са бандити

Аз
Аз
21.06.2017 22:07 22:07

Малии много лъжат тези гербери.

Иван
Иван
21.06.2017 22:44 22:44

Какви са тези камери ??? Поне позлатени трябва да са !!! И сигурно могат да заснемат бъдещето преди да се е случило !!!! Какви са тези цени, какво е това крадене ?????

Протест
Протест
27.06.2017 17:34 17:34

Протест! Разграбихте общината, оставка! Нека да докдат кадърни управници. Искаме предсрочни избори!!!

Халал
Халал
27.06.2017 21:06 21:06

А, има още

Back to top button