Хасково

Очаква се в петък да пускат водата от спрените кладенци във водопроводната мрежа

Водата от шест от кладенците в Първа помпена станция се очаква да бъде пусната във водопроводната мрежа на Хасково в петък.

Резултатите от пробите от смесителната шахта са на ръба, но все пак няма превишаване на нормата за естествен уран, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция. За да се пусне водата обаче е нужно ВиК да представи допълнителна документация.

Кладенците в Първа и Втора помпени станции бяха спрени преди близо 2 месеца заради повишено съдържание на уран във водата. Преди 10 дни беше взето решение, че 6 от тях могат да бъдат пуснати при условие, че водата се смесва и съдържанието на уран намалее. Това сложи и край на водния режим в града.

Междувременно все още се очакват резултатите от БАН за индикативна доза заради повишената алфа активност на водата в Хасково, заради която тя е забранена за пиене.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button