Регион

Погнаха изоставените коли в Димитровград, три месеца срок да бъдат вдигнати

Акция срещу изоставени автомобили започна в Димитровград. Кметството погна собствениците, които не използват колите си, а в същото време заемат паркоместа или са паркирани в градинки.

Само за последните два дни в общината са получени десетина сигнала за такива автомобили. Собствениците им ще получат предупреждение в срок от три месеца колите да бъдат премахнати. Ако това не се случи общината ще вдига колите за своя сметка и ще ги предава за скрап, а собствениците ще бъдат глобени до 500 лева.

Акция стари колиПървият автомобил, който беше облепен със стикер днес е стара Волга, паркирана на метри от общината. Въпреки че има регистрационни табели и застраховка до преди 2 месеца, колата не е минавала технически преглед и видимо не се ползва от години.

Малко след като беше залепен предупредителният стикер, на място пристигна и собственикът й – Никола Севов. Той обясни, че действително не ползва колата, но тя била паркирана на място, където лично той бил излял бетон преди няколко десетилетия. Въпреки това мястото е общинска собственост и автомобилът трябва да бъде преместен. Севов обеща, че ще го държи в гаража си.

За разлика от повечето градове в страната, в Димитровград досега няма нито един глобен собственик, защото в предвидения срок от три месеца те сами вдигат колите си.  Кметът Иво Димов обясни, че целта не е глобяване, е да се осигурят достатъчно паркоместа и да се подобри облика на града.

Акция стари коли
Собственикът обеща да премести колата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
22.06.2017 17:48 17:48

Какво се разбира под думата –изоставени коли Ето собственика има номера и платена ГО но нямал платен ТЕХ преглед За това подлежи на АКТ но не можеж да го принудиш да махне колата от мястото което е заел само защото колата е СТАРА Тия неща общината не е изкусурила така не става има много ЗАПАДНИ коли по на 15 –20 г които лежат без номера и гуми тях трябва да подгонят

Back to top button