Хасково

200 абитуриенти вече кандидатстваха за ВУЗ-ове от Хасково

Близо 200 абитуриенти подадоха само днес документи за кандидатстване в родни университети, съобщи за Haskovo.info Димитрия Ночева от Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация в хасковското читалище “Заря”.

Вчера зрелотниците от три големи хасковски гимназии получиха дипломите, както и много абитуриенти от областта, като част от тях вече подават документи за кандидатстване.

Най-скъпо е кандидатстването в Минно-геоложкия и НСА – около 100 лв., а най-евтино – в Тракийски университет, Аграрния университет и ХТМУ – между 20 и 30 лв.

Засега повечето кандидат-студенти подават документи за Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Тракийския университет, УНСС, Техническите университети и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Кандидатстване

Голям интерес има към специалности в НСА, педагогика, софтуерно инженерство и медицина.

Ива Янева и Димитър Савов, които се дипломираха успешно от хасковската ПГТ „Александър Паскалев“, кандидатстват в УНСС и Пловдивския университет – хотелиерство, туризъм, икономика и бизнес.

Ивайло Караколев абитуриент от ивайловградското СУ „Христо Ботев“ кандидатства за учител по физическо в НСА, а Габриела Господинова, която завърши СУ „Неофит Рилски“ в Харманли кандидатства информатика в Софийския университет.

От Центъра в „Заря“ посочиха, че кампанията продължава до 3 юли, като до 24 юни на обяд изтича кандидатстването с изпит за Тракийския университет, а с матура продължава до 2 юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button